PMG-Coaching

Als je doet wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd hebt gekregen.

PMG Coaching

Mijn naam is Rob Arnoldussen.

Geboren in 1962 en woonachtig in Brunssum.

Sinds 1981 ben ik werkzaam op het Chemelot terrein Geleen in verschillende functies. Van operator, R&D technicus tot MOC begeleider bij verschillende fabrieken. 

Daarnaast heb ik de opleiding HBO Psychologie en coaching doorlopen en in 2018 mij gespecialiseerd in de ACT methode. ACT staat voor Acceptatie en Commitment therapie (zie; wat is ACT?). In december 2021 heb ik de ACT verdiepingscursus afgerond bij ACTinActie (Tim Batink).

Zowel de naam als het logo staan voor de visie van PMG-coaching

PMG staat voor Personal Mental Growth en toevallig klopt het ook met Persoonlijke Mentale Groei. Ik ben voorstander van een persoonlijke benadering omdat ieder mens uniek is in zijn eigen bagage, overtuigingen en waarheden. Hierdoor wordt het aanzetten van een verandering geen standaard proces. We zijn geworden wie we zijn door al onze waarnemingen, belevingen en ervaringen die het leven ons heeft gegeven. Alle gebeurtenissen waren onze onbewuste mentale programmeringen die ons de illusie van de werkelijkheid geven waarin we nu leven. Door bewustwording van al deze mentale processen, ontstaat de mogelijkheid om hieruit te ontwaken en te groeien als persoon. Dit ontwaken en groeien wordt gesymboliseerd door het logo van PMG-coaching. 

Het logo komt van de Maori's uit Nieuw-zeeland en wordt benoemd als de Koru. Het staat symbool voor het ontrollen van een jong zilver varenblad dat zich ontwikkeld en uiteindelijk ontvouwd en groeit. Volgens de traditie van de Maori's symboliseert het een nieuw leven, nieuw begin, groei, vrede en harmonie. De krul die van binnen uit komt, verwijst naar de kern. Wat is jouw kern? Wie ben jij? Wat is echt belangrijk voor jou? Dat zoeken we uit tijdens de sessies. Omdat ons zijn uit verschillende mentale processen bestaat zie je in de hoofdkrul enkele kleine krullen afgebeeld. We gaan tijdens de sessies dan ook al deze verschillende processen bespreken en bekijken waardoor ook de bewustwording hierin duidelijker wordt en de verandering mogelijk wordt gemaakt. 

Ik heb gekozen voor de ACT methode omdat deze aansluit bij de filosofie van het non-dualisme en er veel overeenkomsten zijn met de visie  van de personen die mij inspireren. Waaronder; Byron Katie - Er is maar 1 probleem, een verwarring over wie we echt zijn, Eckart Tolle - Wanneer je de binnenwereld op orde krijgt zal de buitenwereld volgen. Krischnamurti - on-volgroeidheid berust alleen op een on-volslagen niet-kennen van het zelf. Carl Gustav Jung - wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, wordt wakker.  


Recensies

Ik heb mijzelf terug gevonden en de draad van het leven weer opgepakt. Van binnenuit, volgens mijn eigen waarden en normen. (vrouw 50 jaar)

Ik ben veranderd als persoon en merk dat ik elke dag doorgroei. Ondanks er nog veel gaande is op dit moment ben ik op mijn gelukkigst ooit. Ik ben zo dankbaar voor dit leerproces. Dankjewel Rob. (vrouw 23 jaar)

Ik heb vooral geleerd waar gedachtes vandaan komen en hoe daarmee om te gaan. Dit zal mij in de toekomst zeker helpen in het dagelijks leven als in mijn carrière. (man 27 jaar)

Ik heb inmiddels een weg gevonden om op een goede manier met zaken om te gaan. Rob heeft me goede handvatten gegeven, maar ik zal het zelf moeten doen en onderhouden. Ik heb veel aan de sessies gehad. Ook nu spreek ik nog af en toe met Rob, waar ik nu sta. Dat geeft steeds weer een goed gevoel. (vrouw 51 jaar)

Rob neemt je gedurende de sessies mee in een traject waar je jezelf en je gedachten leert kennen en bekijken vanuit een andere invalshoek dan je gewend ben. De gesprekken zijn luchtig doch interessant, serieus maar ook ontspannen en vooral verrassend. Dit alles gecombineerd met het onuitputtelijke enthousiasme van Rob, maakt het traject dat Rob aanbiedt een aanrader is voor iedereen, ook als je denkt dat je alles "onder controle hebt". (man 26 jaar)

Het hele proces heeft mij geleerd op een andere manier met zaken om te gaan. Accepteren van dingen die ik niet kan veranderen en (negatieve) gedachten proberen te reguleren. Het is een proces, autorijden leer je als je je rijbewijs hebt, niet tijdens de rijlessen. Ik heb iedere dag profijt van het ACT proces en leer nog steeds bij. Rob heeft me hier super in begeleid. (vrouw 40 jaar)  

Neem gerust contact op

mail naar; info@pmg-coaching.nl